Degrotegriepmeting.nl

Over Degrotegriepmeting.nl

In griepseizoen 2003-2004 voerde de Grote Griepmeting als eerste ter wereld via internet onderzoek uit naar de verspreiding van griep en verkoudheid.

In seizoen 2004-2005 is het project uitgebreid met een extra onderzoek naar de relatie tussen stress en gezondheid.

In 2005-2006 heeft de eerste internationale uitbreiding plaatsgevonden en wel in Portugal doordat mede-initiatiefnemer Sander van Noort daar zijn proefschrift schrijft aan het Gulbenkian Instituut in Oeiras enwww.gripenet.pt heeft geïntroduceerd.

In 2008 is www.influweb.it van start gegaan in Italië. Samen met onze Portugese en Italiaanse collega’s hebben we vervolgens de Europese Griepmeting voorbereid, www.influenzanet.eu. Dit was het centrale onderdeel van het vierjarige Europese onderzoeksprogramma EPIWORK, dat gefinancierd werd door de Europese Commissie, van 2009 tot 2013. EPIWORK was een wetenschappelijk onderzoek van artsen, virologen en epidemiologen naar de verspreiding van influenza.

In 2009 werd Influenzanet in Groot-Brittannië (www.flusurvey.uk) geïntroduceerd. In 2011 volgden Zweden (www.influensakoll.se) en Frankrijk (www.grippenet.fr). In 2012 startte de griepmeting ook in Spanje (www.gripenet.es) en in 2013 in Ierland (www.flusurvey.ie).

In april 2013 organiseerde de Grote Griepmeting in samenwerking met CORDS (Connecting Organizations for Regional Disease Surveillance) en Skoll Global Threats Fund de tweede internationale workshop over participatieve surveillance. Tijdens deze in Amsterdam gehouden workshop, waaraan zeventig internationale experts op het gebied van griep en infectieziekten deelnamen, werd een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Flutracking in Australië (www.flutracking.net), dat sinds 2006 de griep via internet bijhoudt, en met het Amerikaanse Flu Near You (www.flunearyou.org), dat is gebaseerd op de Grote Griepmeting en Flutracking en dat sinds 2011 actief is in de Verenigde Staten. Zo is langzamerhand een wereldwijd netwerk ontstaan dat via vrijwilligers de verspreiding van griep en verkoudheid bijhoudt.

Griep houdt niet op bij onze grenzen. Volg de ontwikkelingen via de Grote Griepmeting!

Voor advertentie tarieven, bekijk onze tariefkaart

Bezoekersprofiel en bereik

Geslacht Mannen & Vrouwen
Leeftijd 15 – 65 jaar
Pageviews 900.000
Unique bereik 300.000
website Degrotegriepmeting.nl
mmDegrotegriepmeting.nl